Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

KÖZBESZERZÉSI EXPÓ 2023

Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.

A Kormány Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. 2019. évi létrehozásával kapcsolatos célja az volt, hogy a Kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek, az ezek irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek vagy intézmények, a Miniszterelnöki Kormányiroda, a Kormány által alapított, illetve az alapítói joggyakorlása alá tartozó alapítványok és közalapítványok, illetve a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok olyan informatikai beszerzéseket, illetve beruházásokat valósítsanak meg, amelyek összhangban állnak a kormányzati informatikai és gazdasági célokkal.

A Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. azon dolgozik, hogy az informatikai beszerzések egységes és központi beszerzési rendszerén keresztül a kapcsolódó folyamatok átláthatóvá és tervezetté váljanak, az átgondolt beszerzésekkel pedig javítsa a közigazgatás, az állami vállalatok vagy más a közfeladatellátásban résztvevő szervezetek működésének hatékonyságát.

A Társaság feladatait részletesebben a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, valamint a Digitális Kormányzati Ügynökség és a kormányzati informatikai beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről szóló a 301/2018. (XII. 27.) Korm. rendelet határozza meg.

04-alaplogo